4 personer Total tid: ca 1 time
Hver fredag de siste 20 årene, har vi hatt taco. Det startet met den vanlige varianten med skjell og krydret kjøttdeig. Etter hvert laget vi andre varianter, blant annet tallerken i ovnen.
Denne varianten men nachos og kylling har blitt en favoritt hos oss, og er ofte på ønskelista når ungene kommer på besøk.
Med hjemmelaget tacokrydder blir denne aller best, synes jeg. (se link i oppskrift)
Dette trenger du:
- 4 kyllingbryst
- 3 ts hjemmelaget tacopulver (oppskrift her)
- 1 pose Old el Paso chips med chili
- 0,25 lime, presset
- 1 glass Old el Paso salsa (velg styrke)
- 1 vårløk
- 300g revet gulost
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader.
- Del kyllingen opp i 1,5 x 1,5 cm biter. Stek kyllingen i litt smør på høy varme og ha på krydderet mens du steker.(kyllingen trenger ikke være gjennomstekt, da den skal inn i ovnen) La den får god skorpe på alle sider. Tilsett lime og bland godt. Sett til side.
- Ha en ildfast form på ca 20×30 cm. Legg et lag med chips, kylling, salsa, purreløk og ost.
- Legg så neste lage med chips, kylling, salsa, purreløk og ost. Stikk noen chips ned i osten.
- Sett formen midt i ovnen og stek i ca 20 minutter.
I mellomtiden lager du tomatsalsa, guacomole og tomatsalat.
Guacomole:
- 6 avokado elle 4 store
- 2-4ss av kryddersausen
Saus til guacomole og tomatsalsa:
- 1,5ss løk
- 4 fedd hvitløk
- 0,5 rød chili
- 0,5-1 tomat (ikke så stor)
- 0,25 stk lime, presset
- 2ts spisskummen
- 0,5ts pepper
- 0,5ts salt
- Mos avokadoen i en stor skål.
- Ha de andre ingrediensene i en mixer og kjør det til en saus.
- Forsøk med halvparten av sausen i avokadoen og bland godt. Smak med en chips om den er sterk nok. Ha i mer om det trengs.
Tomatsalsa:
- 300g tomater, gjerne cherrytomater, smakestomater eller liknende
- litt av sausen
- fersk koriander
- Del tomatene i terninger og ha de i en sil. Sil av så mye væske som du klarer.
- Ha i litt av sausen du laget i stad og kutt opp koriander og ha i.
Serveres med en god salat, rømme, guacomole og tomatsalsa.